Test Sürüşü

Chery TIGGO 7 Pro

Chery, gerek adeta evrim geçiren şık tasarımları, gerekse de zengin donanım listesine göre avantajlı fiyat seçenekleriyle büyük ilgi görmeye devam ediyor. Omoda 5, Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro olmak üzere üç farklı SUV modelini satışa sunan Chery’nin fiyat ve donanım açısından en dikkat çeken modeli Tiggo 7 Pro Excellent versiyonu ile sayfalarımıza konuk oldu. 

Bir dönem ülkemiz pazarında rekabet eden ancak gerek o dönemki tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin yetersizliği, gerekse de sektörde günün şartlarına uyum sağlayamadığı için Chery’nin Türkiye serüveni kısa sürmüştü. Uzun bir aradan sonra ülkemiz yollarına dönen Chery modelleri Avrupalı müşterilerin beklentileri ve günümüz şartlarına uygun şekilde adeta evrim geçirmiş demek yanlış olmaz. 

Tiggo 7 Pro test aracımız da diğer Chery modelleri gibi ilk bakışta oldukça şık detaylara sahip ve yollarda meraklı bakışları üzerine kolayca çekebiliyor. Chery’nin T1X platformunu kullanan ve bu sayede büyük boyutlar ve geniş bir iç mekan hacmi sunmayı başarabilen Tiggo 7 Pro genel hatlarıyla Tiggo 8 Pro ile büyük benzerliklere sahip. 

Araçta en dikkat çeken bölüm hiç kuşkusuz Angel Wing Star adı verilen büyük altıgen elmas kesim detaylara sahip ön ızgara… Yüksek kaput ve küt burun yapısı ile birleşince önde dikkat çeken ve araca premium bir görünüm kazandıran ön ızgara, üstte her iki yanda ince ve uzun konumlandırılan siyah kristal matrix LED farlar ve tamponun iki yanında dikey ve büyük konumlandırılan aydınlatmalarla birlikte dinamik bir yüz oluşturuyor.

Profilden bakıldığında boyutları ve detaylarıyla kusursuz bir SUV tasarımı görebiliyoruz. Geriye doğru alçalan tavan ve hafifçe yükselerek, C sütununda kavis yapan omuz çizgisi, yan eşiklerde ve cam çerçeveleri ile tavan barlarında gördüğümüz krom detaylar kalite algısını yükseltiyor. 

Arka bölümde ise geniş ve sportif tavan spoyleri, ince ve yatay konumlandırılan LED stop lambaları ve tamponun altında her iki köşede yer alan çift egzoz çıkışı öne çıkan detaylar arasında. Stop lambaları ince bir cam ile birbirine bağlanarak bütün bir görünüm çiziyor ancak bazı modellerden alışageldiğimiz gibi bu ortadaki bölüm bir aydınlatmaya sahip değil. 

Test aracımız 4500 mm uzunluğa, 1842 mm genişliğe, 1705 mm yüksekliğe ve 2670 mm dingil mesafesine sahip. 475 litrelik bagaj hacmi koltukların katlanmasıyla 1500 litreye kadar genişleyebiliyor. Tiggo 7 Pro’nun bagaj hacmi,  Tiggo 8 Pro’ya yakın değerlere sahip.

Chery Tiggo 7 Pro, test aracımızın en üst donanım versiyonu olan Excellent ile birlikte kaliteli malzemelerle dikkat çeken geniş ve ferah bir iç mekan ile bizi karşılıyor. Boyutlarıyla orantılı şekilde önde ve arkada diz ve baş mesafesi başarılı. Özellikle arka koltukların alçak konumlanması sayesinde geriye doğru alçalan tavanın uzun boylu yolcuları rahatsız etmesinin önüne geçilmiş. Şaft tünelinin de çok yüksek olmaması sayesinde arkada konforlu bir yolculuk için gereken şartlar sağlanmış. Elektrik kumandalı ön koltuklar da yanal destekleri ve dolgusuyla ergonomik açıdan oldukça başarılı bir tasarıma sahip.

Şık bir tasarım çizgisine sahip kokpitte 12.3 inçlik dijital gösterge paneli ile 10.25 inçlik dokunmatik multimedya ekranı başarılı grafikler ve aydınlatmalarıyla işlevsel bir yapıya sahip. Multimedya ekranı üzerinden 360 derece kameraya, araçla ilgili tüm ayarlara, navigasyon ve kablosuz bağlantılara kadar çok sayıda işleve ulaşabiliyorsunuz. Yine orta konsolun alt kısmında dijital klimaya kumanda edebileceğimiz büyük ve dokunmatik bir panel bulunuyor. Bu panel üzerinden hava temizleme işlevini de devreye alabilirsiniz. Ortada otomatik şanzımanın vites kolu ve yanında kablosuz şarj yuvası yer alırken, bu alanın arkasında şerit takip ve sürüş modlarını seçebileceğiniz düğmeler mevcut. 

Chery Tiggo 7 Pro ülkemizde sadece 1.6 litrelik turbo beslemeli benzinli motor ve 7 iler kademeli DCT şanzıman seçeneğiyle satışa sunuluyor. 

1598 cc hacmindeki motor 5500 d/d’da 183 HP güç ve 2000-4000 d/d aralığında  275 Nm tork değerine imza atıyor. 0’dan 100 km/s hıza 9.2 saniyede çıkan model, 200 km/s hıza ulaşabiliyor ve 100 km’de ortalama 7.5 litre yakıt tüketiyor. Bu tüketim değeri şehir trafiğinde 9.5 litreyi geçebiliyor. 

Şanzıman geçişleri ve tepkisi başarılı. 7G-DCT şanzımanın geçişleri ve tepkisi hızlı ve başarılı.  Eco, Normal ve Sport modları beklentilerinize cevap veriyor. Geniş ön ve yan camlar iyi bir görüş açısı sunarken, büyük sunroof ve panoramik cam tavan aydınlık bir ortam sunuyor. Ses yalıtımı kabul edilebilir düzeyde. Süspansiyonlar ülkemiz yol şartları için yeterli konfora sahip ancak aracın otoban şartlarında yan rüzgarlarda etkilendiğini belirtmem gerek.  Arka kapı içlerinde kör nokta konusunda uyaran ışık ve cam açma dahil çoğu işlevi sesli komutla yapabilmek modelin artıları… 

İlgili Haberler

Peugeot 308 GT 1.2 Puretech EAT8

patron

Volkswagen Polo

patron

Land Rover Defender

patron