Opel Corsa, B segmentinde peş peşe sunulan yeni modellerin ardından rekabetin iyice kızıştığı pazarda baştan sona yenilenerek, güçlü rakipleriyle kıran kırana mücadele edebilir hale gelmişti. Markanın en çok satan modelleri arasında yer alan Corsa, üretildiği her dönemde büyük ilgi görmeyi başardı.
Karşımıza altıncı nesliyle çıkan model, ilk bakışta gelmiş geçmiş en sportif ve agresif tasarıma sahip Corsa olmuş diyebiliriz. Genel olarak beşinci nesille keskinleşmeye başlayan hatların, bu nesilde olgunlaştığını görebiliyoruz. Aracın motor kaputunun A sütunlarıyla birleştiği noktanın daha aşağı çekilmesiyle, daha basık ve daha uzun bir etki yaratan burun, bu etkiyi daha da vurgulayan köşelere çekilmiş özel formu farlar, daha da küçülen ön ızgara ve çok daha dinamik ve sportif görünen ön tampon yeni karakteristik yüzün en önemli unsurları arasında.
Yandan bakıldığında yine yerini aldığı modele göre daha alçalan bir gövde yapısı ve daha düz bir tavan ile karşımıza çıkan Corsa, gövdeden farklı renkte seçilebilen tavan ve dikiz aynası renkleriyle kişiselleştirme seçeneklerine de sahip. Hatta Opel+ aksesuarlarıyla aracınız standardın dışında bir yarış makinası gibi de süsleme imkanınız mevcut.
Gövdenin dinamik profilini ön çamurluktan arka stoplara kadar üstten ve altta ise ön ve arka tekerler arasında devam eden iki belirgin hat çizgisi, Ultimate donanım paketine sahip aracımızda yer alan 17 inçlik jantların da katkısıyla destekliyor. Yine krom cam çerçeveleri de bu etkiyi pekiştiriyor.
Arkada ise aşağıya doğru indikçe dışarıya doğru uzayan tasarım, üstte spoiler ile başlıyor ve ince ve üç boyutlu bir etki yaratan stop lambalarının yanı sıra, hacimli görünen tamponun iki köşesinde dikey konumlandırılan sis lambalarıyla şık bir biçimde sonlanıyor. Bu arada yine Ultimate donanıma özgü çift egzoz çıkışı da otomobili dinamik görünüme kavuşturan detaylar arasında.
4060 mm. uzunluğa, aynalar ve ön çamurluk dahil 1960 mm. genişliğe ve 1433 mm. yüksekliğe sahip otomobilde ayna ve çamurluğu dikkate almazsak 1765 mm. bir genişlik sunuluyor ki, bu da içeride yan yana iki yolcunun rahat oturmasına olanak sağlıyor.
Yeni Corsa’nın kokpitinde bizi daha fazla dijitalleşen detayların karşıladığını söyleyebilirim. Essential, Edition, Elegance ve Ultimate olmak üzere dört farklı donanım paketine sahip modelde benim kullandığım araçtaki Ultimate donanımı en üst seviyede yer alıyor. Dolayısıyla aracın içerisinde deri ve kumaş uyumu şık ve prestijli bir ambiyans yaratıyor. İşçilik ve malzeme kalitesi sınıf açısından oldukça iyi durumda. Altı düz spor direksiyon benim en beğendiğim detaylardan oldu. Ultimate donanımda ortada 7 inçlik dokunmatik bir multimedya ekranı yer alıyor ancak teknoloji paketiyle 10 inçlik dokunmatik renkli ekrana sahip olabiliyorsunuz.
Giriş seviyesinde ise 4 hoparlör ve bluetooth destekli 5 inçlik dokunmatik ekran bulunuyor. Diğer ekranlarda 6 hoparlör ve bluetooth yanında, apple carplay, android auto ve usb çıkışı bulunurken, 10 inçlik ekranda ek olarak navigasyon da yer alıyor. Ekran arayüz hızı iyi ve grafikleri rahat okunabiliyor.
Gösterge paneli de elden geçmiş ve kırmızı renkle vurgulanan büyük şık kadranların ortasında dijital bilgi ekranı da yine büyük tutulmuş. Opsiyon olarak tamamen dijital gösterge ekranı da tercih edebiliyorsunuz.
Deri ve kumaş döşemenin birlikte kullanıldığı koltukların sertliği, yanal desteği ve ergonomisi oldukça iyi. Önde ve arkada sınıf standartlarına göre diz ve baş mesafesi başarılı. 309 litrelik bagaj hacmi de koltuklar katlanınca 1081 litreye kadar çıkabiliyor.
Ülkemizde 1.2 litre 75 HP, turbo destekli 1.2 litre 100 HP ve 130 HP benzinli ile 1.5 litre102 HP turbo dizel motor seçenekleriyle ve 5 ileri ve 6 ileri düz, 8 ileri otomatik şanzımanlarla satışa sunulan modelin kullandığım versiyonunda PSA imzalı ödüllü 1.2 litre 130 HP’lik Puretech motor yer alıyor ve yine kendini ispatlayan EAT8 otomatik şanzımanla kombine ediliyor.
1199 cc hacmindeki motor 5500 d/d’de 130 HP güç ve 1750 d/d’de 230 Nm tork değerine imza atıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 8.7 saniyede gerçekleştiren otomobilin son hızı ise 208 km/s. Fabrika verilerine göre 100 kilometrede ortalama 4.5 litre yakıt tüketen araçla ben trafiğin de etkisiyle 5.5 litrelik bir değer yakaladık.
İyi bir görüş alanı sunan araçta serte dönük süspansiyonlar yoldan gelen darbeleri az da olsa hissettiriyor olsa da bu sayede yol tutuşta önemli iyileştirmeler de göze çarpıyor. Ses yalıtımı ise genel olarak iyi. Şerit takip, koltuk ısıtma, kör nokta uyarı, geri görüş kamerası vb. zengin bir listeye sahip otomobilde motor ve şanzımanın uyumu ve tepkileri oldukça başarılı ve gelen taleplere tepki verme süresini beğendik.